Schüco në BAU 2019

BAU, ekspozita kryesore në botë për arkitekturën, materialet dhe sistemet hapi dyert e saj për mbi 250,000 vizitorë midis 14 dhe 19 Janarit 2019. Në një sipërfaqe prej 200,000 m2 dhe 18 salla ekspozitash, 2120 ekspozues nga 45 vende prezantuan zhvillime praktike të reja dhe zgjidhje për shkëmbim. Të drejtuar nën moton “Përjeto Progresin“, Schüco shfaqi tema dhe risi të zgjedhura në një sipërfaqe prej më shumë se 2400 m2.

Në një kohë kur industria e ndërtimit po lulëzon, është thelbësore të vihet në dyshim se çfarë është ajo që po ndryshon ndërtimin – dhe industrinë tonë – dhe çfarë do ta formësojë atë në të ardhmen. Zhvillime të tilla si urbanizimi, globalizimi dhe digjitalizimi përcaktojnë se si ne ndjekim zgjidhje të reja, pa komprometuar rehati, dizajn, qëndrueshmëri ose siguri dhe shëndet. Kompleksiteti i kërkesave kërkon një rrjet të zgjuar dhe zgjidhje dhe shërbime gjithëpërfshirëse. Përkundër këtij sfondi, Schüco prezantoi produkte si dhe zgjidhje holistike, gjithëpërfshirëse në BAU 209.

Duke ndjekur moton e ekspozitës “Ne e dimë se si” nga BAU 2017, “Përjeto Progresin” u zhvillua në skenë qendrore këtë vit. Gjashtë tema të inovacionit përfaqësuan misionin e Schüco për të luajtur një pjesë aktive në revolucionin shoqëror dhe teknologjik. “E ardhmja e dizajnit do të jetë e qetë“. Hap zgjidhje panoramike për hapësirat e jetesës me pamje të qartë nga ana e jashtme, rehatia dhe estetika e lartë u kombinuan në fushën e inovacionit “SHTËPI“. Sisteme dinamike të integruara funksionalisht për çdo klimë me një shkallë të lartë lirie të projektimit karakterizuan zonën e inovacionit “VERTIKALE“. Qytetet vertikale të së ardhmes janë hartuar individualisht. Kjo përfshin zgjidhje inteligjente për automatizimin e ndërtesave që lejojnë të realizohet me të vërtetë mundësia e “Ndërtesave të menqura“. Për ta bërë qytetin e së ardhmes më të qetë, zona “AKUSTIKË” tregoi zgjidhje inovative për përmirësimin e akustikës urbane, për të rritur rehatinë duke ulur zhurmën. Në “SIGURI“, u demonstrua se si sistemet e sigurisë së lartë të testuar dhe sistemet e mbrojtjes nga zjarri dhe tymi mund të lejojnë fleksibilitet dhe funksionalitet më të madh, duke lejuar gjithashtu një nivel më të lartë të lirisë së dizajnit. E ardhmja e arkitekturës është e rrjetëzuar. Filli i zakonshëm që kalonte përmes frymëzimit dhe dizajnit, planifikimit dhe konfigurimit, si dhe fabrikimit dhe instalimit ishte fusha e “DIGJITALIZIMIT“, i cili prezantoi zhvillimet për hartimin digjital dhe procesin e ndërtimit, me qëllim të sigurimit të lirisë, efikasitetit dhe sigurisë më të madhe.

Arkitektura e stendës së ekspozitës ishte pjesë e konceptit, i cili synonte të nënvizonte zgjidhjet e zgjedhura për të gjitha topologjitë dhe sistemet. “Çfarë do të shfaqnim nëse do të kishim vetëm 500 m2 hapësirë?” Ishte mesazhi qendrorë i stendës së re të ekspozitës, e cila është se si Thomas Abend, Schüco Brand Spaces, përshkruan kërkesat e arkitekturës së brendit, të hartuar dhe zbatuar nga agjensia D ‘Group Design. Përqendrimi në “përjetimin” u lejua për lloje të ndryshme të pritjes dhe skenës. Qendra kryesore “Inovacioni Walk” e drejtoi vizitorin përmes stendës së ekspozitës dhe siguroi një përmbledhje të shpejtë të rrugëtimit të tyre nëpër muret LED të stilit të mesnatës me gjashtë metra më të lartë dhe zonimin bujar. Përveç udhëtimeve të drejtuara, këto siguruan që përmbajtja të ishte e arritshme. Arkitektura, pra, luajti qëllimisht me tjetërsimin e subjektit arkitektorial tradicional përmes dritës dhe shtrirjes vizuale të hapësirës (siç janë reflektimet), në mënyrë që të krijonte një ndjenjë urbanizimi. Për shkak të instalimit të tyre në lartësinë e dhomës, disa nga ekspozitat kishin një efekt të mrekullueshëm që shtrihet në të dy nivelet, gjë që nuk ishte e dukshme vetëm në perceptimin e hapësirës dhe zgjedhjes së materialeve, por mund të provohej edhe në fushat e komunikimit midis temave të inovacionit.